Co vše je potřeba u bazénu?

Co vše je potřeba u bazénu?

Zář 15, 2019 / By : / Category : Produkty

Když si člověk pořizuje bazén, myslí především na to, že bude mít onu na zahradě postavenou nebo ještě lépe do země zapuštěnou nádrž na vodu, do které si bude moci hupnout, kdykoliv se mu zlíbí, a osvěžit se.
A nejednou ho v tu chvíli ani nenapadne, že je toho potřeba daleko více. Že se s pouhým rezervoárem vody spokojit nestačí, má-li být tento tím, čím být má. Tedy místem vhodným ke koupání a dalším vodním radovánkám.
Takový bazén si žádá učiněnou fůru všemožného příslušenství.

letovisko

  1. Nelze se obejít dejme tomu bez bazénových schůdků. Tedy obejít by se bez nich dalo, jenže jak pracně by se pak člověk dostával do vody a z ní, že?
  2. Je třeba bazénový vysavač, bez kterého by se na dně usazovalo kdeco, co do vody v nestřežených chvílích napadá, a čeho by se jinak majitel bazénu jen těžko zbavoval.
  3. Neméně potřebné jsou bazénové síťky, jimiž se odstraní pro změnu nečistoty, jež ve vodě doposud plavou.
  4. Chybět by neměly ani bazénové kartáče, sloužící k odstranění toho, co se usazuje na stěnách, respektive dně, a co přinejlepším jenom nepůsobí estetickým dojmem.
  5. Aby přitom člověk dosáhl tam, kam je zapotřebí, neobejde se vesměs ani bez nějaké té teleskopické tyče.
  6. Záhodno je mít i solární ohřev, aby člověk v takové vodě nemusel drkotat zuby nebo ji přihřívat jiným, nejednou i hodně drahým způsobem.
  7. A aby jeden necvakal zuby už před nebo po použití bazénu, kdy se je třeba očistit, přijde k duhu i solární sprcha.
  8. Bazénového plovákuje pak zapotřebí k tomu, aby se na něj umístily prostředky bazénové chemie, sloužící k tomu, aby se ve vodě nemnožil kdejaký mikroskopický neřád, jenž by dokázal natropit obstojnou neplechu.
  9. A aby tato chemie fungovala tak, jak má, a třeba i proto, aby člověk už v předstihu věděl, jak mu ve vodě bude, šikne se i bazénový teploměr.
  10. No a ani tím to ještě nekončí. Pak přijdou na řadu třeba bazénové hadice, skimmery, filtrační kartuše a další a další věci. Bez nichž by nebyl bazén dokonalý.

plavecký bazén
Na což byste měli myslet i vy, pořizujete-li si právě bazén. Který vám bez toho všeho sice také poslouží, ale rozhodně ne dokonale. A o dokonalost tu přece jde, nemyslíte?